+40 723 150 815

Transilvania, pe bicicleta

Descoperiti Transilvania pe bicicleta! Este o ocazie deosebita sa exploram impreuna sate sasesti si romanesti, sa descoperim locuri fascinante si oameni deosebiti, sa degustam produse traditionale si…sa ne bucuram de peisajul spectaculos. Va propunem atat circuite culturale (care imbina turele pe bicicleta cu vizite ghidate) cat si circuite montane in zona muntilor Cindrel si Lotru.

Renumitul ghid de calatorii Lonely Planet a declarat Transilvania “Regiunea #1” de vizitat in anul 2016. Numeroase ghiduri turistice si publicatii de profil promoveaza Transilvania drept una din destinatiile care trebuie neaparat explorate.

Transilvania e o zonă geografică depresionara si de podis situata in centrul Romaniei si inconjurata de lantul muntilor Carpati. Pentru multi, insa, Transilvania a devenit un taram unde iau nastere povesti, un tinut al traditiilor in care timpul pare sa fi stat in loc.

Transilvania l-a cucerit pe insusi Printul Charles al Marii Britanii, care adesea vine aici doar pentru a se bucura de peisajul nealterat si pitorescul satelor sasesti. Multiculturalismul zonei (datorat celor trei grupuri etnice principale care au convietuit in aceste zone timp de 8 secole) s-a reflectat si in gastronomia locala care te imbie la un adevarat periplu al gusturilor.

 

Marginimea Sibiului

Nu departe de Sibiu, la poalele muntilor Cindrel și Lotru, se intinde o zonă pitorească numită Marginimea Sibiului formata din 18 sate traditionale romanesti.

Satele cuprind un spatiu intins de munti si depresiuni, pasuni montane, fanete, paduri si izvoare. Aici au migrat cu multe secole in urma romanii alungati din localitatile sasesti din imprejurimi. S-au ocupat dintotdeauna cu pastoritul. Transhumanta este unul din fenomenele practicate in muntii Cindrel. Mai sunt si astazi mestesugari  care duc traditia mai departe. Iar cand vine vorba de bucataria traditionala din Marginime, avem doar cuvinte de lauda! Delicatese ca-n Marginime nu veti gusta nicaieri altundeva!

Va propunem o tura pe bicicleta prin satele cele mai frumoase ale Marginimii (Sibiel, Fantanele, Gura Raului, Rasinari, Orlat); vom vizita gospodarii traditionale,  vom invata despre viata la tara, vom practica alaturi de mestesugari,  vom descoperi lucruri interesante despre viata la stana si ne vom bucura de pesisajul idilic al satului romaesc.

 

Podisul Hartibaciului/ Satele sasesti

Va invitam sa descoperim, pe bicicleta, cateva din satele sasesti dimprejurul Sibiului. Aceste localitati au fost intemeiate in urma cu opt secole insa si astazi, deși nu mai sunt populate de sași, isi pastreaza vechiul aspect arhitectural: case mari insirate de-a lungul drumului, strazi late, neasfaltate, iarba in fata caselor, porti inalte din lemn, curti mari cpietruite, livezi si vita de vie.

In turul nostru vom descoperi o zona atat de frumoasa, vom asculta povesti minunate chiar de la sasii din aceste sate, vom degusta bunataturi dintre cele mai alese, vom avea parte de experiente deosebite!

Va invitam sa descoperiti Transilvania alaturi de noi! Traiti  propria aventura pentru ca apoi sa povestiti tuturor experienta de neuitat!

Pentru diverse circuite si propuneri de vizita va rugam sa ii contactati pe partenerii nostri:

Trasee culturale: info@visitsibiu.com  (Adela Dadu)
Trasee montante: iulian.panescu@yahoo.com (Iulian Panescu)